TVARY TĚSTOVIN

Pasta per la zuppa

Polévkové těstoviny.

 


Tagliolini krátké

Polévkové těstoviny.

 


Tagliolini dlouhé

Stočené polévkové těstoviny, vhodné i jako příloha.

 


Fettuccine

Dlouhé těstoviny, podávají se s celou řadou omáček, mezi ty nejznámější patří masová či boloňská.

 


Fusilli

Nejznámější sušené italské těstoviny u nás známé jako vřetena.

 


Fusilli bambini

Krátká vřetena, usnadňují přípravu pokrmů pro malé děti, po uvaření se nemusí krájet.

 


Spaghetti

Zpravidla se servírují s tomatovou omáčkou, bazalkou a dalšími bylinkami, olivovým olejem, masem a zeleninou. Mezi nejznámější omáčky k nim patří boloňská či carbonara.

 


Riso

 

 


Casarecce

 

 


Campanelle

Těstoviny ve tvaru malého zvonečku. Zpravidla se servírují s hustou omáčkou, vhodné do těstovinových salátů.

 


Fiore (výroba dočasně pozastavena)

Těstoviny ve tvaru květů, jsou vhodné jako příloha nebo na sladko.

 


Mafaldine-Riccie

Dlouhé placaté těstoviny, široké 15 mm, na obou stranách vlnité. Vhodné k omáčkám.

 


Mafaldine-Riccie bambini

Krátká varianta Mafaldine-Riccie usnadňují přípravu pokrmů pro malé děti, po uvaření se nemusí krájet.

 


Rigatoni malé (výroba dočasně pozastavena)

Svým vzhledem připomínají protáhlé prstýnky. Na povrchu jsou výrazně rýhované. Zpravidla se podávají jako příloha k různým omáčkám, zejména k tomatovým a smetanovým.

 


Rigatoni velké (výroba dočasně pozastavena)

Větší varianta rigatoni, o průměru 1,5 cm a délce až 4 cm v sušeném stavu. Na povrchu jsou výrazně rýhované. Zpravidla se podávají jako příloha k různým omáčkám, zejména k tomatovým a smetanovým.

 


Rigatoni bambini

Krátká varianta malých rigatoni. Usnadňují přípravu pokrmů pro malé děti, po uvaření se nemusí krájet. Oblíbené jsou i jako polévkové těstoviny.

 


Trottole

Zpravidla se servírují s hustou omáčkou, vhodné do těstovinových salátů.