TVARY TĚSTOVIN
Pasta per la zuppa
Polévkové těstoviny.
Tagliolini krátké
Polévkové těstoviny.
Tagliolini dlouhé
Stočené polévkové těstoviny, vhodné i jako příloha.
Fettuccine
Dlouhé těstoviny, podávají se s celou řadou omáček, mezi ty nejznámější patří masová či boloňská.
Fusilli
Nejznámější sušené italské těstoviny u nás známé jako vřetena.
Fusilli bambini
Krátká vřetena, usnadňují přípravu pokrmů pro malé děti, po uvaření se nemusí krájet.
Spaghetti
Zpravidla se servírují s tomatovou omáčkou, bazalkou a dalšími bylinkami, olivovým olejem, masem a zeleninou. Mezi nejznámější omáčky k nim patří boloňská či carbonara.
Riso
Těstovinová rýže. Vhodná do polévek, ale také do salátů.
Casarecce
Středně dlouhé, zatočené a pevné těstoviny. Přílohové těstoviny. Pro svoje vlastnosti vhodné i do salátů.
Fiore
(výroba dočasně pozastavena)

Těstoviny ve tvaru květů, jsou vhodné jako příloha nebo na sladko.
Mafaldine-Riccie
Dlouhé placaté těstoviny, široké 15 mm, na obou stranách vlnité. Vhodné k omáčkám.
Mafaldine-Riccie bambini
Krátká varianta Mafaldine-Riccie usnadňují přípravu pokrmů pro malé děti, po uvaření se nemusí krájet.
Rigatoni malé
(výroba dočasně pozastavena)

Svým vzhledem připomínají protáhlé prstýnky. Na povrchu jsou výrazně rýhované. Zpravidla se podávají jako příloha k různým omáčkám, zejména k tomatovým a smetanovým.
Rigatoni velké
(výroba dočasně pozastavena)

Větší varianta rigatoni, o průměru 1,5 cm a délce až 4 cm v sušeném stavu. Na povrchu jsou výrazně rýhované. Zpravidla se podávají jako příloha k různým omáčkám, zejména k tomatovým a smetanovým.
Rigatoni bambini
Krátká varianta malých rigatoni. Usnadňují přípravu pokrmů pro malé děti, po uvaření se nemusí krájet. Oblíbené jsou i jako polévkové těstoviny.
Trottole
Zpravidla se servírují s hustou omáčkou, vhodné do těstovinových salátů.
Pasta Daniela ® 2021